dissabte, de juny 24, 2006

6...

Fa uns anys jo anava amb un xic que només vivia. Un xic encissador amb ulls de gat i una dèria malaltissa per fer sempre tard. Aquell mussol sempre feia gust de café i sempre buscava coves per gronxar-se davant de vides quotidianes. Tenia somnis que es negava a viure i parlava amb mil veus sota les quals s'amagava. Tot, tot, tot... va ser un gran teatre, que ara, em fa riure molt.

I això és perquè anit, Xavi em va fer un regal que em va fer tornar a les matinades que el portava a casa després de tancar bars i bars... i és que en la intimitat era un xic molt divertit.

dilluns, de juny 19, 2006

Jo tampoc t'espere...


Supose que per això em furgarà el dimoni durant la nit, però que hi farem si sempre he tingut sang republicana.



diumenge, de juny 18, 2006

Després d'eixir...

Després d'eixir de casa vas deixar d'estar preocupat per mi. Crec que feies com si ens trobàrem quan coincidíem pels carrers estrets del barri i jo crec que em feia la trobada per tu. Mai vaig tenir la certesa que et preocupava prou, sempre em repeties una i altra vegada que no estaves fet per estar lligat a ningú. I, altre dia, em vas dir que en la vida real, jo no t'aguantaria ni una setmana i tenies molta raó...

dilluns, de juny 12, 2006

Crònica dels primers dies del mundial...



Respirem -o es respira- mundial de futbol per totes bandes? Jo no sé vosaltres, però jo ho he notat a:
  1. Botigues de roba que ofereixen moda "mundialera" en forma de samarretes -ací també inclourem revistes i publicacions dominicals de les més diverses tendències- Bé, a National Geographic no...-
  2. Centres d'electrodomèstics i electrònica que tracten de vendre televisions de plasma com si de butifarres es tractara.
  3. Pissarretes dels bars bars i pubs que ofereixen happy hour durant les hores dels partits.
  4. Però, sense cap mena de dubte, on més ho note és a ma casa.

Primer, i aclarint el tall, hauré de dir que m'agrada el futbol però no les botigues de roba, així que no em suposa cap problema que hi haja aparadors i aparadors simulant cerimònies d'inauguracions perquè no entre a una botiga si no és per necessitat vital i extrema. Pel que fa a les televisions de plasma ja és altra història, perquè agradar-me, m'agraden. Però, parlant en el suposat cas que trobara diners per poder-me'n comprar una, hauria d'entrar ella i eixir el sofà, el meu llit, la nevera, l'armari i jo. I, això no és plan, la veritat... Concentrem-se però, en els bars, restaurants i pubs de happy hour... Govern autonòmic asturià, demane amb la meua modesta opinió que facen un referèndum per l'autodeterminació del Principat d'Astúries abans que acabe el mundial. Les raons evidents, els motius obvis... i és que l'Asturias Patria Querida uneix molt i agermana tothom.

I ara, em centraré, sinó m'escapolisc com habitualment, en el que realment m'interessa: el Raval, la finca de veïns i, ma casa.

Començarem dient que viure al Raval ja resulta d'allò més multicultural i que no importa que baixe al carrer amb espardenyes, per depilar i en bragues perquè sempre hi haurà alguna "ètnia" que competisca amb la vistositat amb les meues cames. Així que, si prenem la meua escala com a mostra cutre -però digna- de la UNESCO podem trobar-nos:
  1. La missa cantada de les filipines diumenges al matí i el posterior karaoke dels marits -amb Tom Jones i Delilah-.
  2. Els crits malsonants quan una criatura del quart assatja per trompetista.
  3. Les fetes fashions-electròniques de la botiga de vinils per promoure dj's diversos.
  4. El rastafari -mon amour- de baix que em regala núvols de maria que ensume quan estenc a ritmes de No woman no cry.
  5. El perrear, sense compasió, dels hispanocaribenys mentre fan dissabte -qualsevol dia de la setmana-.
  6. I les cobles piquerianes de la senyora Antònia, que tot i fer ja caloreta encara no s'ha tret ni la bata ni els rulos i que continua agranant l'escala compulsivament.

I ara..., ara arriba el mundial.

I amb l'arribada del mundial, hem de ser solidaris, globalitzadors, multiculturals i mestissadors i, sobretot, bons veïns. Així que:
  1. Ens vam pintar amb boges i cendra cara i cos per celebrar la primera participació mundialera de Trinidad i Tobago.
  2. Vam resar unes oracions i vam beure la sang daurada i quilmada -de Quilmes- cent vegades a Sant Maradona abans del partit i vam celebrar amb molta joda i quilombos diversos l'estrena de l'equip albi-celeste.
  3. Vam voltejar l'illa de cases dalt un camionet de l'equip de Barcelona neta -ja se sap que són de molt verd i groc-. Que ni els equips acústics del Carlinhos Brown.
  4. I al partit del Japó, ai al partit del Japó... Ni cridar, ni picar mans, ni cantar -jo només recorde un trosset de Heidi-. Només vam fer reverències i vam aclarir conflictes arbitrals posant-nos un taparrabos, ficant-nos a un cercle i tirant-nos sal per dalt els muscles. Això sí, sempre i com a requisit imprescindible, somrient molt i fotografiant-ho tot.

I queda un mes, Senyor Meu, queda un mes....

diumenge, de juny 11, 2006

Absència i el fals enyor...


Divendres, per fi, va eixir de casa deixant-me les claus al rebedor... I he canviat mobles com a mesura de teràpia alternativa. S'ho ha emportat tot, només m'ha deixat unes peces de fruita i un enciam envoltat de diari que demana clemècia entre pàgines econòmiques. S'han acabat les escoltes i el parlar xiuxiuejant. Els prejudicis davant la meua vida de menjar poc i dormir menys i és que alguns no se n'adonen de la missa la meitat. No tornaré a veure el seu pijama ratllat, la seua llibreta roja i no tornaré a trobar el Word personalitzat amb els seus criteris. No enyoraré la seua boqueta de pinyó fent comentaris caústics del que no sap i podré passejar-me en bragues -que ja ho feia- sense que em diga que tinc un pèl més llarg que la resta a la sofraja.

Podrà viure sense saber que no està cuidant-me? Sense furtar-me les bosses de brossa al matí? Sense pagar-me cada café com si d'això depenguera la seua vida? Podrà dormir pensant si he passat o no el forrellat? o si se m'obliden les ulleres damunt la taula? No sé si la falguera superarà la seua absència nodridora hidràulica -jo sí-....

Ara arribaré a casa i la trobaré buida, no veuré el seu raspall de dents a la pica del bany, no tornaré a veure mai més la Primera ni Antena 3 -vaig a desintonitzar-les-. No tornaré a veure ombres a la meua esquena ni aquelles espardenyes marrons. No tornaré a rebre telefonades si arribe una mica tard a casa, ni aquell atén-me com a paraula clau de tota conversa. Suportaré l'absència de tantes atencions?

Jo crec que sí, jo crec que sí..... i ara, després de quatre mesos.... per fi, estic sola.

Sendra vola....

dilluns, de juny 05, 2006

Més enllà de la teua ombra...


El soroll al caure les boles de vidre marcarà el ritme que esdevé la màgia dels moments on, només el que importa, són els detalls que es dibuixen més enllà de la teua ombra.